Natuur (gids) tocht

Onze natuur gids neemt jullie mee op pad door het gedeelte: Herperduin. Dit gebied staat bekend om z'n diversiteit. De wandeling brengt jullie langs, vennen, moerassen, heide, duinen en diverse bospartijen.
Ontdekkingstocht met gids te voet in Herperduin

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuur gebied van Brabant. Een gebied waar bomen, planten en dieren de baas zijn.

Onze natuur gids neemt jullie mee op pad door het gedeelte: Herperduin. Dit gebied staat bekend om z’n diversiteit. De wandeling brengt jullie langs, vennen, moerassen, heide, duinen en diverse bospartijen. Daarbij zullen we ook stil staan bij de dieren die zich in het bos schuil houden: Dassen, vossen, herten, Exmoor pony’s en Taurossen. De kans om het wild te spotten is het grootst bij zonsopgang. In de rust en nevel komt Herperduin op zijn mooist tot leven.

Maar ook overdag zal de gids jullie weten te verrassen, en wijzen op de geheimen van dit gedeelte van De Maashorst. Door afwisselende vegetatie en waterpartijen is er ook veel te vertellen over de vogels, amfibieën en insecten van dit gebied.

Onze gids wacht jullie op aan de bosrand waar de wandeling van start gaat.

Kosten

€ 80.00 per groep tot 20 personen vertrek aan de bosrand 1.5 uur incl. versnapering

Extra opties

€ 1.25 ipv boerencake een appelflap
€ 3.50 pp borrelplankje Bike Adventure toastje met diverse salade
€ 1.75 incl. flesje water 500 ml voor onderweg
€ 10.00 incl. ontvangst picknick/lunch harde broodjes gezond op het Bike Adventure terrein
(voor uitgebreide informatie kijk op Eten & Drinken)

 

Ontdekkingstocht op de fiets op eigen gelegenheid in De Maashorst

Hebben jullie wat meer tijd en willen jullie verder De Maashorst in, huur dan een fiets. Wij zorgen voor een avontuurlijk route door dit afwisselend gebied. Wij voorzien jullie ook van uitgebreide informatie over het dierenrijk. Met de fiets kunnen jullie zelfs op zoek naar de Wisent. De Europese bizon die 2000 jaar geleden hier leefde. Hij is terug hier in De Maashorst, het grootste landzoogdier van Europa. Hij kan wel 2 meter hoog, 3 meter lang en 800 kilo zwaar worden. Het is een machtig mooie verschijning.

De kosten

€ 10.00 incl. fiets huur voor heel de dag verrekijker en informatie voor onderweg en bij vertrek

Extra opties

€ 2.00 ontvangst 2 koffie/thee/limonade met boerencake (appelflap ipv boerencake + € 1.00)
Willen jullie een gids mee geen probleem, kosten in overleg.

Vogel spot tocht

Bike Adventure heeft in de directe omgeving van Herpen een rustige fietsroute uitgezet, waar u onderweg de tijd krijgt om vijf unieke spotplaatsen te bezoeken. In Ravenstein en omgeving kent een heel uitgebreid vogelassortiment, omdat het landschap van water en weide dit toelaat. Ook zijn er diverse beschermde natuurgebieden die de vogels alle ruimte geven.

Men schat dat hier zo’n 100 verschillende soorten vogels leven. Voor een vogelkenner zijn deze makkelijk te onderscheiden aan de hand van hun tekening, gedrag, seizoen en geluid. Voor een recreant kan het ook leuk zijn om zich een keer hierin te verdiepen. Daarom geeft Bike Adventure u de mogelijkheid eens kennis te maken met het vogel spotten.

Op de vijf spotplaatsen neemt u rustig de tijd om de vogels te traceren. Om het voor u aantrekkelijk en tegelijkertijd eenvoudig te maken, krijgt u een verrekijker, de zoekkaart ‘vogels’, een vogelboek en een turflijst om de vogels te herkennen. U zult merken dat dit niet altijd even makkelijk is, maar hierdoor zeker niet minder leuk.

U kunt zelf bepalen hoeveel tijd u voor deze tocht neemt, maar overhaast u zeker niet. Mocht u er de hele dag voor willen uittrekken dan is een goed lunchpakket zeker noodzakelijk, omdat spotten erg tijdrovend kan zijn.

De kosten

€ 10.00 incl. fiets met versnelling, verrekijker, informatie en turflijst.

Extra opties

€ 2.00 incl. ontvangst met 2 koffie/thee/limonade met boerencake (appelflap i.p.v. boerencake + € 1.00)

Duur +/- 2 a 2.5 uur
Minimaal 4 betalende klanten
Kleding advies: strakke/oude kleding.
Alle activiteiten zijn op eigen risico.
Verder vragen we € 100.00 borg per boeking, maar deze krijgen jullie terug als alle materialen weer netjes terug komen.
Onze overige voorwaarden klik hier.