Slot car racen

Betreed onze Race Adventure Dome ruimte waar jullie met maximaal 10 personen tegelijk in actie komen. Je wordt opnieuw jong en fanatiek en al na de 1e heat wil je meteen revanche nemen.

Het nieuwe digitale racen is geschikt van 9 tot 90 jaar. Met de regelaars kun je gas geven en wisselen van baan als je een langzame deelnemer voor je heb zitten. De auto’s schieten over de baan en driften door de bochten, maar neem niet te veel risico anders vlieg je uit de baan.

Je staat met maximaal met 10 personen tegelijk in de arena. 5 bedienen de flitsende race auto’s met de regelaars, de andere 5 personen zorgen ervoor indien een wagen een crash maakt meteen weer terug wordt gezet in het juiste spoor. Een heat duurt 3.5 minuut en daarna is er een wissel tussen de inzetters en de racers.

De competitie wordt bij gehouden via een nauwkeurige tijdmeting tot op een 1/1000 seconde. Dus toeschouwers kunnen de race ook volgen.

Aan het einde van een heat worden er punten gegeven aan de hand van de positie tower van de racebaan.
De winnaar van de competitie zal een echte mediale ontvangen, tevens zal zijn naam bij geschreven worden in het Bike Adventure Race logboek.

De standaard Racebaan Adventure duurt 1 uur. en wordt aangeboden inclusief begeleiding door Bike Adventure.

Verloop activiteit:

Uitleg regels door baancommissaris. (Bike Adventure) 5 minuten

Heat 1 en 2 (Training)
Training maak kennis met de regelaars om de auto’s te bedienen. Ook de inzetters zullen worden ingewerkt om de competitie snel en eerlijk te laten verlopen. Na 4 minuten wisselen de racers met de inzetters. Ook bij deze training kun je de 1e punten al  verdienen voor de competitie, tevens bepaald de training ook de start positie op het circuit. Tot slot bepaald de training ook in welke groep je gaat racers.

Heat 3 en 4 (Tijd race)
De persoon die de snelste rondetijd had mag op pol positie starten. Na 4 minuten stop de race echter iedereen moet wel finishen, daarna zal de computer aangeven wie er manche heeft gewonnen. De punten gaan mee voor de competitie. Wissel, racers worden inzetters en inzetters worden racers.

Heat 5 en 6 (Ronde racen)
De volgende races gaan om rondes wie, heeft het eerste 15 rondes afgelegd. De pol positie is voor nummer 2 uit de training. Je zult merken dat dit een heel andere competitie race is, waar je tactisch moet rijden. De punten de van de competitie worden weer bijgeschreven. Wissel, racers worden inzetters en inzetters racers.

Heat 7 en 8 (Crash is burn)
Pol positie is voor nummer 3 uit de training. Dit is weer een tijd race van 2 maal 4 minuten. Alleen als je nu een crash maakt lig je uit de heat.

Heat 9 en 10 (Disco race)
Pol positie is voor nummer 4 uit de training. Dit is de slot race en gaat weer over een aantal ronde, deze is afhankelijk van de beschikbare tijd die over is.

Kosten

€ 75.00 per groepje maximaal 10 personen incl. begeleiding/baancommissaris

Extra opties

€ 30.00 per 30 minuten verlenging met verrassende andere wedstrijden

€ 1.50 ontvangst met limonade en kleurrijke feestelijke donut ouders koffie en thee
€ 0.70 gekoelde ranja voor onder weg
€ 2.00 Bike Adventure aandenken
€ 4.00 Big hotdog menu 2 broodjes hotdog op plate met diverse sauzen en limonade (geen overige traktatie)

 

Is jullie groepje groter dan 10 personen, dan is het een leuke optie om naast het Racen ook de Jungle Funny challenge te doen.