U kunt ons ook bellen:

0412-404096
06-45314530

Vlot expeditie

Na instructie gaat u per team op pad met een kar met materialen. U gaat een groot vlot bouwen waar vier grote of zes kleine kinderen op passen, waarmee u over de Klompven(max. 110 cm diep) gaat varen. Eerst gaat u leren touwknopen.

Daarna begint u aan het bouwen van het vlot. Het geeft je echt een kick als u na een minuutje of 30 pionieren het vlot te water laten. Vaar naar het eiland en weer terug en als u met 2 groepjes zijn, is het leuk er een wedstrijdje van te maken.
Natuurlijk de techniek van het peddelen is belangrijk, omdat je dit gezamenlijk doet. Wil je rechts dan peddel je links, wil je links dan pedel je rechts.

Bij terugkomst hebben we een lekker glaasje ranja met een zakje chips. Net als bij onze andere kindertochten is dit bij de prijs inbegrepen.
Mocht het slecht weer zijn, dan is er altijd de mogelijkheid terug te vallen op overdekt zwembad De Kriekeput, of maak gebruik van een van onze andere activiteiten.

Voorbeeld van tijdpad tijdens de vlot expeditie!

Uitleg en instructie vlot en knopen 25 min. wandeling 20 min.  pionieren vlot 30 min.  varen vlot  1 u. afbreken 10 min. terug tocht 20 min. afsluiting 15 min.

Er is minimaal 3 uur nodig voor deze activiteit, maar als u wat langer wilt varen is dat natuurlijk geen probleem. We vragen u wel om dit even te overleggen met Bike Adventure.

Jullie zorgen zelf voor 1 actieve begeleider voor het coördineren en pionieren van het vlot. Advies voor deze activiteit is min. 10 jaar zijn ze jonger dan zal er nog meer verwacht worden van de begeleider.

Kledingadvies

Het is aan te raden om zwemkleding onder de gewone kleding te dragen. Ook zijn oude schoenen of waterschoenen aan te raden.Tijdens het vlot varen moet u een watervest aan voor de veiligheid. Na het vlot varen droog je je af en trek je de droge kleren weer aan, dus vergeet uw handdoek niet!

Kosten

€ 8.00 per kind (minimaal 5 betaalde kinderen per vlot = € 40.00) gratis ranja met chips bij terugkomst of voor onderweg
€ 0.00 begeleider maximaal 2 per vlot

Extra optie

€ 0.85 ontvangst ranja met cake en voor begeleiders koffie/thee
€ 0.60 gekoelde ranja voor onderweg
€ 1.75 flesje drinken voor onderweg 500 ml
€ 1.50 Bike Adventure aandenken naar keuze

Advies voor de aanvraag van de vlotten:

min. 4 tot max. 7 kinderen 1 vlot
min. 8 tot max. 11 kinderen 2 vlotten
min. 12 tot max. 17 kinderen 3 vlotten
min. 16 tot max. 26 kinderen 4 vlotten

Overige info:

Alle activiteiten zijn op eigen risico.
Verder vragen wij een borg van € 100.00 per boeking, maar deze krijgen jullie natuurlijk weer terug als de spullen netjes terug komen.
Overige voorwaarden klik op de link boven aan deze pagina.