Vlot Expeditie

Bij de vlot expeditie gaan jullie in de prachtige bossen van Herperduin een vlot bouwen op een groot maar veilig ven. Wat een heerlijk gevoel geeft als je hem te water brengt en hij doet het prima.

Na instructie gaat u per team op pad met een kar met materialen. U gaat een groot vlot bouwen waar vier grote of zes kleine kinderen op passen, waarmee u over het Klompven(max. 110 cm diep) gaat varen. Eerst gaat u leren touwknopen.

Daarna begint u aan het bouwen van de vlot. Het geeft je echt een kick als u na een minuutje of 30 pionieren het vlot te water kan laten. Vaar naar het eiland en weer terug en als u met 2 groepjes bent, is het leuk er een wedstrijdje van te maken.
Natuurlijk is de techniek van het peddelen belangrijk, omdat je dit gezamenlijk doet. Wil je naar rechts dan peddel je links, wil je naar links dan pedel je rechts.

Bij terugkomst hebben we een lekker glaasje ranja met een traktatie. Net als bij onze andere kindertochten is dit bij de prijs inbegrepen.

Voorbeeld van het tijdpad van de vlot expeditie!

Uitleg en instructie vlot en knopen 25 min. wandeling 20 min.  pionieren vlot 30 min.  varen vlot  1 u. afbreken 10 min. terug tocht 20 min. afsluiting 15 min.

Er is minimaal 3 uur nodig voor deze activiteit, maar als u wat langer wilt varen is dat natuurlijk geen probleem. We vragen u wel om dit even te overleggen met Bike Adventure.

Jullie zorgen zelf voor 1 actieve begeleider voor het coördineren en het pionieren van de vlot. Advies voor deze activiteit is min. 10 jaar zijn ze jonger dan zal er nog meer verwacht worden van de begeleider.

Kleding advies

Het is aan te raden om zwemkleding onder de gewone kleding te dragen. Ook zijn oude schoenen of waterschoenen aan te raden. Tijdens het vlot varen moet u een watervest aan voor de veiligheid. Na het vlot varen droog je je af en trek je de droge kleren weer aan, dus vergeet uw handdoek niet!

Kosten

€ 9.00 per kind
€ 0.00 begeleider maximaal 2/3 per vlot

Minimaal 5 betaalde kinderen

Extra opties

€ 1.50 ontvangst met limonade en kleurrijke feestelijke donut ouders koffie en thee
€ 0.80 gekoelde ranja voor onder weg
€ 2.00 Bike Adventure aandenken
€ 4.50 Big hotdog menu 2 broodjes hotdog op plate met diverse sauzen en limonade (geen overige traktatie)

Advies voor de aanvraag van de vlotten:

min. 5 tot max. 7 kinderen 1 vlot
min. 8 tot max. 11 kinderen 2 vlotten
min. 12 tot max. 17 kinderen 3 vlotten
min. 16 tot max. 26 kinderen 4 vlotten

Overige info

Alle activiteiten zijn op eigen risico.
Verder vragen wij een borg van € 100.00 per boeking, maar deze krijgen jullie natuurlijk weer terug als de spullen netjes terug komen.
Overige voorwaarden klik hier.